Hvordan bli sertifisert i Google Analytics

Publisert

Oppdatert juli 2022

På utkikk etter å sprite opp LinkedIn-profilen din? Da kan en sertifisering i Google Analytics være et smart valg. Det er gratis, relativt lett å gjennomføre og er relevant for en lang rekke yrker. Det å bli sertifisert tar totalt ca 3 timer (2 timer med kursvideoer samt 1 time eksamen). Her er en superrask guide:

  1. Klikk deg inn på denne lenken
  2. Logg inn med Googlekontoen din via «Log in» oppe til høyre
  3. Trykk på knappen «Explore courses to get started»
  4. Velg «Google Analytics» og velg hvilken versjon av Google Analytics du vil se på. Google Analytics 4 er den nyeste versjonen, mens Universal Analytics er den nåværende. Den vil bli faset ut til fordel for GA 4 i løpet av sommeren 2023. Når dette skrives er det kun kurset i Universal Analytics som gir deg et sertifikat. Selv om denne versjonen fases ut er det fremdeles nyttig, ettersom det er mye overførbar funksjonalitet mellom de to.

Når du har tatt “eksamen” får du et sertifikat, som du kan bruke på LinkedIn slik:

  1. Logg inn på profilen din og trykk på «add profile section» under profilbildet ditt
  2. Recommended -> License or certification
  3. Fyll inn med infoen du fikk fra sertifiseringsbeviset

Thats it! Med noen enkle grep har du nå en litt mer interessant CV. Ikke at sertifiseringen i seg selv trenger å si all verden, men for arbeidsgivere vil det bli tydelig at du er en som gidder å tilegne deg kunnskap på egenhånd. Jeg ville i alle fall ansett det som et pluss i boken!

Publisert