Hjemmekontor: Utstyr og inspirasjon

Publisert

Ordentlig utstyr og inspirerende omgivelser gjør arbeidsdagen fra hjemmekontoret sååå mye bedre. Her er en haug tips for å starte å bygge hjemmekontoret du drømmer om.

Tastatur til hjemmekontor

Tastatur til hjemmekontor

Jeg måtte lete en stund for å finne et tastatur jeg virkelig likte. Kriterier:

  • Veldig god følelse å skrive på, med passe “motstand”
  • Trådløst
  • Byggkvalitet
  • Innebygget numpad

Etter en del testing landet jeg derfor på denne klassikeren:
👉 Logitech MX Keys


Mus til hjemmekontor

Mus til hjemmekontor

Med tastaturvalget avgjort var det naturlig å kombinere med musen fra samme serie, som ligger godt i hånden og har en rekke fine funksjoner (endless scroll, sidescroll, frem- og tilbakeknapp godt plassert).

👉 Logitech MX Master 3


Webkamera til hjemmekontor

Webkamera til hjemmekontor

Etter å først ha kjøpt ordentlig søppel av et kamera fra Trust som var regelrett ubrukelig, la jeg på noen hundrelapper og kjøpte noe fra en av mine favorittmerker, Elgato. 100x bedre.

👉 Elgato Facecam


Mikrofon til hjemmekontor: USB

USB-mikrofon til hjemmekontor

En ekstern mikrofon av ordentlig kvalitet vil umiddelbart heve nivået på de digitale møtene. Den billigste inngangsbilletten er en mikrofon med USB-tilkobling, som denne fra Elgato.

👉 Elgato Wave:3


Skjerm/laptop-stands, matter og tilbehør

Tilbehør til hjemmekontor

Grovemade har så mye snacks til hjemmekontoret at det er bare å begynne å pante flasker. Enten du trenger skrivebordshylle, matter, brett og kopper til blyanter, headset-stand eller en notatblokk til 1000 kroner, så har de det du trenger.

👉 Grovemade


Skjerm til hjemmekontor

Skjerm til hjemmekontor

Nei, du kan aldri få nok skjerm. Har du plass på pulten din, fyll den med mer skjerm. Selv gikk jeg for en 35″ Svive-skjerm og er godt fornøyd.

👉 Svive 35″ Curved gamingskjerm


Monitor-arm

Mointor-arm

Den sparer deg for masse verdifull plass på pulten, så du slipper den gigantiske “foten” som ofte følger med disse monstrene av ultra-wide skjermer. I tillegg får du justert den slik at du får skjermen nøyaktig der du ønsker den. Måtte lete litt for å finne en kraftig nok til å bære en 35″, men denne fungerer godt:

👉 Alterzone Arm ADV enkeltmonitorarm


Lys til hjemmekontor

Phillips Hue lys til hjemmekontor

Serien fra Philips Hue er magisk, og et av de bedre kjøpene jeg har gjort de siste årene. Lys setter stemningen og “gjør” rommet på mange måter. Det å kunne ha fullstendig kontroll over det og veksle mellom ulike moduser og stemninger er helt nydelig.

Tips: Hvis du først skal bytte til Philips Hue, så legg på noen ekstra hundrelapper på pærene og gå for color ambience først som sist. Da får du hele regnbuen å velge mellom, i stedet for hvitt/gult spekter.

Personlig bruker jeg disse på kontoret:

👉 Philips Hue Go
👉 Play Gradient Lightstrip
👉 White and color ambience lyspærer


Mikrofon til hjemmekontor: XLR

Røde Procaster XLR-mikrofon

Krever du enda bedre lydkvalitet kan du se på mikrofoner med XLR-tilkobling, men du trenger da et mellomledd for å koble den til maskinen (se neste produkt).

Selv gikk jeg for Røde Procaster. Har hatt en Røde-mikrofon til videobruk tidligere og var meget fornøyd. Lyttet på en del tester mellom denne og bransjestandarden Shure SM7B, og det utrente øret mitt slet med å høre nok forskjell til å betale det tredobbelte.

👉 Røde Procaster


Elgato Wave XLR

Elgato Wave XLR

Denne gjør to ting: Lar deg bruke XLR-mikrofoner på maskinen din, og gir deg et veldig brukervennlig program for å justere lyden.

👉 Elgato Wave XLR


Elgato Stream Deck

Elgato Stream Deck

“Men jeg skal ikke streame, jeg er ikke 14 år” sier du kanskje. Nei, dette er ikke bare for streaming. Dette er et produktivitetsverktøy av ypperste klasse. Kort oppsummert lar denne deg tilpasse 32 knapper til å gjøre det du vil, og hver knapp er en liten LCD-skjerm som du selv kan få til å vise det du vil.

Du kan gjøre alt fra å lime inn en forhåndskopiert tekst, til å åpne et bokmerke, kjøre makro-scripts, styre smart-hjemmet ditt og mye mer.

Du vet den rapporten du trenger hver mandag som ligger på en Drive-mappe du aldri finner og du har gitt opp å bruke bokmerker fordi det blir kaos etter 5 stk? Lag en knapp som tar deg dit.

Lei av å gå gjennom hver enkelt e-post, lete etter riktig label, lagre, gå videre til neste? Lag en knapp med en makro på 3 minutter som gjør det for deg.

Husker du at hurtigtasten for å lime inn en lenke på Slack er Crtl + Shift + U? Eller for å justere bildestørrelse i Photoshop er Alt + Ctrl + I? Ikke jeg heller. Men jeg nå har jeg knapper med visuelle ikoner for det.

👉 Elgato Stream Deck XXL


Kameralys til hjemmekontor

Svive lys til webkamera

Godt lys gjør video og bilde 10x bedre, og skal du først investere i et ordentlig webkamera bør du vurdere å legge noen kroner i et lys for å få utnyttet det ordentlig.

Personlig har jeg Svive’n, som stadig er på tilbud til 5-700 kr. Alternativt kan versjonen fra Elgato kontrolleres fra Stream Decken ovenfor.

👉Svive Procyon Keylight
👉Elgato Key Light


Headset til hjemmekontor

Philips Fidelio X2HR headset for hjemmekontor

God arbeidsmusikk er viktig, og da trenger du et headset med god lyd som sitter godt. Dette headsettet er ikke noe du tar med deg på bussen, men til hjemmekontoret er det ypperlig.

👉 Philips Fidelio X2HR


Headsetforsterker

Headsetforsterker

Har du et godt headset og bruker dem mye, er dette noe som kan gi det en ordentlig boost.

👉 Fiio E10k Olympus 2


Høyttaler til hjemmekontor

Høyttaler til hjemmekontor

“Under-monitor soundbar” var et nytt begrep for meg, men konseptet er smart. Denne står på ønskelisten:

👉 Sound BlasterX Katana


Publisert