Pomodoro-teknikken

Publisert
Pomodoro-teknikken

Pomodoro-teknikken er utviklet for å sørge for bedre konsentrasjon over lenger tid når man jobber/studerer.

Hovedprinsippet bak teknikken er å arbeide i korte økter (vanligvis 25 minutter) kalt “Pomodoroer”, etterfulgt av en kort pause på 5 minutter. Etter hver fjerde Pomodoro tar man en lengre pause på 15-30 minutter. Dette hjelper deg med å opprettholde konsentrasjonen over lenger tid. Ved å bryte opp arbeidstiden i slike intervaller blir det lettere å opprettholde motivasjonen og holde seg fokusert på oppgavene.

Metoden ble utviklet på 1980-tallet av italienske Francesco Cirillo, og navnet Pomodoro kommer fra den klassiske kjøkken-timeren i form av en tomat (pomodoro på italiensk). Akkurat som på bildet øverst i denne artikkelen.

Trenger du litt hjelp for å komme i gang? Bare kjør i gang denne videoen neste gang du skal jobbe.

Publisert